alt
alt
Rotterdam
alt
Art at Site 	www.rotterdamart.org	Peter	Wilson	The Tower of Numbers
Artist:
Title:
Year:
Adress:
Website:

Peter Wilson

The Tower of Numbers

1999
Holland Amerikakade
Website
www.bkor.nl:
De toren ontleent zijn naam aan de getallen, die er vanaf de openingsdag van de Erasmusbrug op 4 september 1996 op af te lezen waren. Er hingen 5 digitale displays aan de mast met verschillende cijferreeksen: de tijd, temperatuur, hartritme, een willekeurig cijfer en het cijfer van de wereldbevolking weer gaf.
Met deze nummers wilde de architect de beweging en dynamiek op de Kop van Zuid weergeven, die toen nog volop in ontwikkeling was.
Dit ontwerp van architect Peter Wilson staat aan de voet van de Erasmusbrug en voor de Toren op Zuid, beter bekend als het KPN gebouw naar een ontwerp van Renzo Piano met een gevel die ‘s avonds verlicht wordt door 896 groene lampen.
De Australische architect Peter Wilson (Melbourne, 1950) ontving in 2009 de President’s Prize. Dit is een onderscheiding van de Victoriaanse afdeling van het Australian Institute of Architects voor zijn gehele oeuvre.
Wilson is in Rotterdam ook bekend als architect van het Nieuwe Luxor theater. Daarnaast ontwierp hij het Brink Centrum in Hengelo.